Комунальне некомерційне підприємство Нетішинської міської ради
«Спеціалізована медико-санітарна частина м.Нетішин»
ХАРЧОБЛОК
    Харчування у лікувальному закладі - це велика зона відповідальності і поряд з медичною допомогою, робота працівників кухні особливо важлива.
    Порядок організації лікувального харчування в закладах охорони здоров’я регламентується Наказом МОЗ України від 29.10.2013 № 931 "Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні".
    Харчоблок Нетішинської лікарні є структурним підрозділом КНП НМР «СМСЧ м.Нетішин», основне завдання якого - забезпечення лікувальним харчуванням хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Харчоблок працює на сировині з повним циклом його обробки, готова їжа доставляється у відділення. Щоденне меню розробляється дієтсестрою із врахуванням лікувальних показників за хімічним складом, харчовою цінністю, набору продуктів, способів приготування та режиму харчування.
    Філософія, коли йдеться про лікарняне харчування - здоров'я має бути центральним інгредієнтом кожної страви, яка готується. Організація триразового збалансованого дієтичного харчування для стаціонарних хворих нашої лікарні - прерогатива дружньої команди із 8-ми осіб:
    - кухарі:
    Руда Марія Михайлівна, Ліщук Олена Василівна, Іванова Валентина Григорівна;
    - кухонні працівники:
    Самковська Тетяна Олександрівна, Матвійчук Наталія  Михайлівна
    - підсобний працівник Ковальчук Олександр Олександрович
    - завідувач центральною коморою Гончарук Надія Володимирівна;
    Керує роботою персоналу харчоблоку Тверітіна Тетяна Федорівна, вона ж  сестра медична з дієтичного харчування.
    Загалом, харчоблок лікарні являє собою складний комплекс взаємопов'язаних приміщень і служб. Це складські та виробничі приміщення, службові та побутові площі для працівників харчоблоку, а також кімнати-роздавальні та столові в палатних відділеннях. Сам харчоблок розташований в окремій типовій двоповерховій будівлі. І хоча за роки експлуатації дещо потребує додаткових вкладень та оновлення, має повний набір приміщень та обладнання цехів, який дозволяє справно виконувати покладені функції та задачі. Внутрішнє оздоблення апартаментів харчоблоку виконано відповідно до їх функціонального призначення. Поверхня стін, перегородок і стель гладка, легкодоступна для вологого прибирання і дезінфекції. Все обладнання харчоблоку марковане.
    У повсякденній діяльності персонал суворо дотримується санітарно-гігієнічних умов, правил особистої гігієни, норм зберігання та термінів реалізації їжі, проведення бракеражу готової продукції. Не обходиться на харчоблоці й без гостованого документування. Із режимних моментів -  для зручності передбачено організацію роботи у дві зміни.
   
   
    Режим роботи:
    з 6.00 до 18.00